Keresés
Close this search box.

Sok vállalkozó gondolja úgy, hogy elegendő egy Facebook oldal vagy Instagram profil a vállalkozásuk népszerűsítéséhez. Bár a közösségi média kiváló eszköz az elérés és a kapcsolattartás szempontjából, nem helyettesíti a saját weboldalt. Ebben a cikkben bemutatom, miért nem elég a közösségi média, és miért van szükséged egy saját, professzionálisan felépített weboldalra is.

1. A közösségi média algoritmusai folyamatosan változnak

A közösségi médiaplatformok, mint a Facebook, Instagram vagy LinkedIn, folyamatosan változtatják az algoritmusokat, amelyek meghatározzák, hogy milyen mértékben jelennek meg a posztjaid a követőid előtt. Egy olyan időszakban, amikor a cégeknek fizetniük kell, hogy elérjék a saját közönségüket, a saját weboldal adja meg a teljes irányítást a tartalom felett.

Statisztika: Az üzleti oldalak posztjainak organikus elérése Facebookon mindössze 5,2% *¹, tehát a követőid nagy részéhez nem jutsz el fizetett hirdetés nélkül.

2. A weboldal teljes kontrollt biztosít

Egy saját weboldal esetében nem kell tartanod attól, hogy a platformok szabályai és algoritmusai befolyásolják, mennyi embert érsz el. Te döntöd el, hogyan jelenik meg a tartalom, milyen struktúrában, és milyen gyakran frissíted. Egy weboldal lehetőséget ad arra, hogy testreszabott élményt nyújts a látogatóknak, amely tökéletesen tükrözi a vállalkozásod arculatát és értékeit.

Tipp: Egy weboldalon a tartalomstratégia teljes mértékben a saját döntésed. Nincsenek algoritmusok, amik befolyásolnák, hogy hány látogatóhoz jutsz el.

3. A közösségi média profilok nem elég hitelesek

Sokan úgy gondolják, hogy egy Facebook vagy Instagram profil elegendő az online hitelességhez. Azonban az emberek 57%-a szerint egy professzionális weboldal sokkal megbízhatóbb forrás, mint a közösségi média *². Az emberek gyakran használják a közösségi médiát arra, hogy rövid, gyors tartalmakat fogyasszanak, de ha részletes információt keresnek, egy weboldalon sokkal inkább megbíznak.

4. A keresőoptimalizálás (SEO) előnyei

A közösségi médiában való jelenlét nem segít a Google keresési eredményekben. Egy jól optimalizált weboldal viszont lehetőséget ad arra, hogy megjelenj a Google találatai között, amikor valaki a te iparágadban keres terméket vagy szolgáltatást. Ezzel olyan ügyfeleket is elérhetsz, akik még nem ismerik a vállalkozásodat.

Statisztika: Az emberek 75%-a sosem nézi meg a Google találati lista második oldalát, tehát a SEO jelentősége kiemelkedő *³.

5. Ügyfélszerzés és bevételgenerálás

A közösségi médián nehéz közvetlenül bevételt generálni. Bár a platformok kiválóak a kommunikációra és elérésre, egy weboldal közvetlen ügyfélszerző eszköz lehet, ahol az érdeklődők közvetlenül kapcsolatba léphetnek veled, vásárolhatnak vagy ajánlatot kérhetnek.

Bár a közösségi média fontos része az online jelenlétnek, egy weboldal az, ami valódi kontrollt és hitelességet ad a vállalkozásodnak. Ne hagyd, hogy a platformok szabályai korlátozzanak! Kérj ajánlatot, és építsük meg a weboldalt, ami igazán téged képvisel! 💻🚀

Felhasznált irodalom:

*¹ Social Media Examiner, „Facebook Organic Reach Decline,” 2022.
*² Clutch, „How Consumers Engage with Businesses Online,” 2023.
*³ Backlinko, „Google Search Statistics,” 2022.

Megszakítás